 Webontwerp © Riëtte Duynstee
home
overmij
portfolio
contact
cv

Sinds 1998 werk ik als freelancejournalist, tekstschrijver en eindredacteur. Mijn interesse gaat vooral uit naar wetenschapsjournalistiek: biomedische wetenschappen, biotechnologie, neurobiologie en psychologie. Ik schrijf veel voor publicaties van ziekenhuizen, maar soms ook over bouw en industrie: architectuur, industriële processen en bouwprojecten. Of human interest: over passie, twijfel, liefde, hoop en ambitie.

Voor grote projecten heb ik een netwerk van collegajournalisten met wie ik samenwerk. Met Petra Wolthuis geef ik de training Kort en bondig schrijven, voor medewerkers en beleidsmedewerkers in de zorg. Wij doen dit in samenwerking met het NZCO (Nationaal Zorg College). De cursus wordt op maat gemaakt.

Nieuw in 2018 is de workshop Onder woorden. Ik help je je schrijfintuitie te gebruiken, zodat je jezelf herkent in wat je schrijft en je vaker tevreden bent over het resultaat. Veel mensen herkennen wat er in hun teksten beter kan. Mits ze afstand nemen en kijken met de schrijversbril.

Heb je moeite met schrijven? Raak je het spoor bijster in opbouw en structuur?  Ik heb ervaring met schrijfcoaching voor managers in de zorg. Soms praten we  een uur over een korte brief of mailwisseling.

In het verleden heb ik veel voor kinderen geschreven. In 2005 heeft Cito (instituut voor toetsontwikkeling) de teksten opgenomen in het Peilingsonderzoek Leesvaardigheid.

 

Curriculum Vitae.