Home > Riëtte > Hoe ik werk

Hoe ik werk

Jouw organisatie heeft een mooi of een belangrijk verhaal te vertellen

Bijvoorbeeld over medisch beleid of biomedisch onderzoek
Tijdens een interview volg ik de stappen in het verhaal minutieus. Ik vraag door op details. Soms stuit ik op een hiaat; er ontbreekt een essentieel schakeltje. Dat zijn óók inzichtgevende momenten voor degene die het verhaal vertelt. Dankzij het interview lukt het hem of haar in de toekomst beter om de boodschap helder over te brengen, bijvoorbeeld tijdens een reorganisatietraject of een subsidieaanvraag.

Persoonlijk verhaal
Ik maak reportages en schrijf portretten en persoonlijke verhalen. Over mensen met psychische of psychiatrische klachten, ernstig zieke kinderen, of over de impact van een ziekte. Maar ook portretten van professionals met een visie of een missie, of mensen die hun ziel en zaligheid in werk, kunst of onderzoek leggen. Als ik schrijf draait het verhaal als een film in mijn hoofd. Ik analyseer de beelden. Dat maakt ook mijn teksten beeldend.

Je maakt een brochure of magazine
Wil je een (digitale) brochure of een magazine? Ik denk graag met je mee en neem de regie. Ik heb een netwerk van professionele collega-journalisten, tekstschrijvers, eindredacteuren, fotografen, bladenmakers, vormgevers en communicatiedeskundigen. 

Je maakt een belangrijk document, bijvoorbeeld een strategisch beleidsplan
Zijn alle teksten duidelijk en goed geordend? Staan er geen overlappingen in de tekst? Ik lees met je mee. Soms is een tekst vatbaar voor meerdere interpretaties. Dat kan tijdens de uitvoering tot problemen leiden. Hoe kun je het anders formuleren?

LinkedIn